U kunt contact met ons opnemen via

030 63 53 400 info@pasbv.nl

Ieder nadeel heb z’n voordeel

Ook voor PAS B.V stond 2020 in het teken van de coronapandemie. Zo gingen we begin dit jaar van 2 vestigingen naar 22 vestigingen verspreid over Nederland. Veel opdrachtgevers deden ook de deuren op slot waarbij het werk veelal vanuit huis werd voortgezet. Werkoverleg ging digitaal verder op Zoom en ook Teams. Al met al werd het nodige aanpassingsvermogen van ons verlangd, hetgeen ons zeer goed gelukt is!

Een sterk en gezond team

Teamwork

Gelukkig is het aantal besmettingen binnen ons team in 2020 uiterst beperkt gebleven en is niemand ernstig ziek geworden. Naast ons werkleven zag ook ons privéleven er anders uit door de vele noodzakelijke beperkende maatregelen. Vakanties werden gecanceld, sportclubs gingen dicht, uit eten of naar de kroeg was uit den boze en de mondkapjes deden hun intrede.

Hoopvol

Inmiddels bereiken ons hoopvolle berichten over mogelijke vaccins die er hopelijk toe gaan leiden dat we in 2021 weer terug naar ‘normaal’ kunnen. Ook het feit dat we gedurende 2020 goed ‘in het werk’ gezeten hebben en de meeste opdrachten ook voor 2021 worden verlengd, stemt ons hoopvol voor 2021.

De voordelen van thuiswerken

Terugkerend naar de titel van dit stukje, “Ieder nadeel heb z’n voordeel”. De omschakeling naar het thuiswerken heeft zeker ook voordelen opgeleverd. Natuurlijk, thuiswerken tijdens een verbouwing of met je schoonmoeder in huis is niet altijd optimaal. Het levert soms ook nieuwe inzichten in je relatie op en we mogen ook wel extra respect hebben voor onderwijzend Nederland. Toch zien we zeker voordelen die mogelijk in de toekomst hun weerslag zullen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan ons mobiliteitsgedrag. We zijn veel minder met de auto op de weg te vinden!

Milieuvriendelijk

Wanneer we 2020 vergelijken met 2019, dan hebben we als PAS bv met elkaar aanzienlijk minder kilometers gereden, ca. 215.000. Dat is ruim 5 keer de omtrek van onze planeet of ca. 270 keer op en neer naar het ISS ruimtestation. Dit leverde een aanzienlijke besparing op ten aanzien van het aantal opgebrande liters brandstof (ruim 15.000 liter). Qua hoeveelheid is dat te vergelijken met de gemiddelde jaarlijkse bierconsumptie van 195 Nederlanders of 1.900 kratjes. Wanneer je die kratjes allemaal op elkaar zet is dat ruim viermaal de hoogte van de Domtoren!

Door het niet verbranden van deze 15.000 liter hebben we bijna 50.000 kg minder Co² uitgestoten. Dat staat gelijk aan de gemiddelde jaarlijkse chocoladeconsumptie van 9.800 Nederlanders of 765.000 oliebollen. Aangezien Co² afgebroken dient te worden door bomen kun je onze verminderde Co² footprint ook nog vertalen in bijna 1.500 bomen. Dus genoeg te knuffelen zonder “social distancing” en bijna een halve hectare nieuw bos, zeg maar 19 tennisbanen!

 

Effect corona op autogebruik PAS bv


avatar

Over de schrijver: Lars Paulussen

Lars Paulussen is Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling bij Pas BV. Dankzij zijn uitgebreide werkervaring op het gebied van vastgoedeconomie en project- en conceptontwikkeling weet hij iedere keer met innovatieve oplossingen te komen.


  • Deel dit artikel op