U kunt contact met ons opnemen via

030 63 53 400 info@pasbv.nl

Second opinion Stadswerven

PAS bv heeft voor de gemeente Dordrecht, op verzoek van de gemeenteraad, een second opinion uitgevoerd op de grondexploitatie van Stadswerven: een uniek herontwikkelingsgebied van oude scheepswerven. Uniek, omdat het tegen de historische binnenstad aanligt en door water omgeven is. Stadswerven moet een nieuw gebied worden dat én attractief is én zich onderscheidt als kwalitatieve aanvulling op de binnenstad. Naast de woonfunctie zullen ook andere functies een plek in het gebied kunnen krijgen, zodat een levendig stedelijk woonmilieu ontstaat.

Op verzoek van de gemeente is de second opinion uitgevoerd in samenwerking met Prof. dr. E. van der Krabben (Hoogleraar vastgoed- en locatieontwikkeling aan de Radboud Universiteit Nijmegen). PAS bv heeft alle onderdelen van de grondexploitatie individueel beoordeeld en als geheel. Tevens zijn de gehanteerde marktanalyse en risicoschatting voor het project en de samenwerkingsvorm tussen publieke en private partijen beoordeeld.

De second opinion geeft de gemeenteraad meer zekerheid over eindresultaat en risico’s. Met de aanbevelingen van PAS bv zal de gemeenteraad worden geprikkeld tot het maken van weloverwogen en bewustere keuzes om, indien nodig, het resultaat bij te sturen en de risico’s te verminderen.


avatar

Over de schrijver: Lars Paulussen

Lars Paulussen is Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling bij Pas BV. Dankzij zijn uitgebreide werkervaring op het gebied van vastgoedeconomie en project- en conceptontwikkeling weet hij iedere keer met innovatieve oplossingen te komen.


  • Deel dit artikel op