U kunt contact met ons opnemen via

030 63 53 400 info@pasbv.nl

Veenendaal-oost in de steigers!

De grondexploitatie van Veenendaal-oost wordt sinds dit jaar gevoerd door PAS bv in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost. Het betreft de ontwikkeling van een duurzame wijk met circa 3000 woningen en bijbehorende voorzieningen. Deze zijn verdeeld over de deelplannen Buurtstede, Veenderij en Groenpoort.

De ontwikkeling van de woonwijk Veenendaal-oost komt tot stand via een zogenaamde PPS-constructie. Het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost, kortweg OVO genoemd, is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Veenendaal en de Grondexploitatie Quattro Veenendaal C.V. Deze laatste partij bestaat uit LATEI projectontwikkeling (uit Amersfoort), Patrimonium woonstichting en De Smalle Akker BV (beide uit Veenendaal).

Wat de woonwijk Veenendaal-oost speciaal maakt op het gebied van duurzaamheid is het eigen energiebedrijf. Het verwarmen van de woningen en de gebouwen gebeurt op een duurzame manier door middel van een collectief duurzaam energiesysteem op basis van warmte/koudeopslag in de bodem, gecombineerd met een zogenaamde ‘warmtepomp’ en een ‘warmtekrachtcentrale’. Dit vindt plaats vanuit het Energiehuis, gelegen langs de Rondweg-oost aan de rand van de wijk. Het energiebedrijf DEVO zorgt voor de productie en levering van de warmte en koeling.

PAS bv adviseert de directie van OVO en draagt zorg voor de sturing op de grondexploitaties en de jaarlijkse actualisatie hiervan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Kooiman via mko@pasbv.nl


avatar

Over de schrijver: Lars Paulussen

Lars Paulussen is Adviseur Planeconomie & Gebiedsontwikkeling bij Pas BV. Dankzij zijn uitgebreide werkervaring op het gebied van vastgoedeconomie en project- en conceptontwikkeling weet hij iedere keer met innovatieve oplossingen te komen.


  • Deel dit artikel op