Planeconomie Technology Base Twente

Projectorganisatie Technology Base (voorheen Area Development Twente) is de gebiedsregisseur voor de gebiedsontwikkeling van de voormalige vliegbasis Twente en omgeving. Het betreft een samenwerkingsverband van de Gemeente Enschede en de Provincie Overijssel.

Het circa 500 hectare groot plangebied, gelegen tussen Enschede, Oldenzaal en Hengelo, bestaat uit voormalige defensiegronden behorende bij de vliegbasis. Kernopdracht is om het gebied dusdanig te transformeren dat het gaat functioneren als een ‘vliegwiel’ voor een economisch sterker en duurzamer Twente. Centraal daarin staat de ontwikkeling van Technology Base, dé plek voor bedrijven die willen ontwikkelen, testen en real-life situaties willen simuleren. Zo kan op het wijds uitgestrekte terrein getest worden met drones en zijn er grote binnen- en buitenruimtes voor het oefenen en trainen van rampscenario’s in de ‘safety- en securitysector’.

Op Twente Airport, onderdeel van Technology Base, met haar unieke start- en landingsbaan, vindt op bescheiden schaal luchtvaart (zakelijk en privé) plaats. Een kernactiviteit is de demontage van vliegtuigen in het kader van ‘end-of-life-solutions’. Verder is de ontwikkeling van het gebied gericht op de vestiging van luchtvaart-gerelateerde bedrijven.

De omliggende locaties (voorheen van defensie voor legering, opleiding en onderhoud) worden ontwikkeld tot kwalitatieve woon- en werkgebieden in het groen. Historische panden worden getransformeerd tot woningen en er worden nieuwe kavels voor woningbouw uitgegeven. Op enkele locaties is er een invulling met leisure en worden grote evenementen georganiseerd. En een deel van het voormalige luchthaventerrein is heringericht tot een circa 140 hectare groot natuurgebied (‘Ecologische Hoofdstructuur’).

Namens PAS bv wordt in teamverband gewerkt door Bert Haan (Civiel Kostendeskundige) en Suzan Veenhuis (Strategisch Planeconoom).

Lees hier meer over Planeconomie >

Planeconomie Technology Base Twente


avatar

Over de schrijver: Annelie Snijder


  • Deel dit artikel op

Planeconomische werkzaamheden in Twente

De planeconomen van PAS bv leveren planeconomische ondersteuning aan Technology Base Twente. Dit houdt in:

  • Herontwikkeling voormalige vliegbasis Twente.
  • Ontwikkeling van kwalitatieve woon- en werkgebieden.
  • Strategische planeconomie.
  • Planeconomie, budgetbewaking en civieltechnische ramingen.

Planeconomie nodig? Schakel PAS bv in!

Staat u aan de vooravond van een nieuw project? En kunt u daarbij de hulp gebruiken van ervaren planeconomen? Schakel Planeconomie Adviesbureau PAS bv in! Wij zijn gespecialiseerd in planeconomiegebiedsontwikkelinggrondbeleid, omgevingsrecht en projectmanagementVelen gingen u al voor. Benieuwd naar wat de planeconomen van PAS bv voor u kunnen betekenen? Stuur dan een e-mail naar info@pasbv.nl. Liever direct contact? Bel 0598 61 23 80 voor ons kantoor in Veendam of 030 63 53 400 voor onze locatie in Houten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.